Petiția nr. 0077/2019, adresată de V.B., de cetățenie slovenă, în numele „Alpe Adria Green”, privind problemele cauzate de poluarea cauzată de o uzină de oțel din provincia Trieste (Italia)  
Date privind petiția  

0077/2019

Rezumatul titlului: Petiția nr. 0077/2019, adresată de V.B., de cetățenie slovenă, în numele „Alpe Adria Green”, privind problemele cauzate de poluarea cauzată de o uzină de oțel din provincia Trieste (Italia)

Numărul petiției: 0077/2019

Subiecte: Mediul - deșeurile,  Sănătate,  Mediul - poluarea

Țară: Uniunea Europeană,  Slovenia,  Italia

Date privind petiționarul  

Nume: E. P.

Rezumatul petiției  

Petiționarul își exprimă îngrijorarea cu privire la pericolul grav la adresa sănătății umane și mediului cauzat de poluarea generată de o uzină de oțel din Servola din provincia Trieste, unde se pare că au fost depășite limitele superioare ale prezenței benzenului, PM 10 și HAP. De asemenea, acesta menționează că deșeurile periculoase aruncate în zonă cauzează poluarea solului, a apelor subterane și a mediului marin. Petiționarul subliniază că aplicarea principiului precauției este esențială în ceea ce privește sănătatea publică și protecția mediului în Europa. În cele din urmă, el solicită inițierea unei proceduri împotriva Italiei pentru încălcarea legislației UE.